Catherine: ‘Eva Jinek giechelt te veel’

Eva Jinek
Door: Tanja Brouwer
12-02-2020

Catherine Keyl trok ooit zelf honderdduizenden kijkers met haar talkshows, en ze weet dus waar ze het over heeft als ze kijkt naar Eva Jinek. Haar talkshow Jinek scoort bijna altijd minder goed dan de talkshow Op1, een directe concurrent. Catherine snapt wel waarom kijkers liever afstemmen op Op1 dan op Jinek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Interessante gasten

,,Ik kijk iedere dag naar beide shows, en wat ik ongelooflijk vind is dat Jinek, die toch haar oude redactie heeft gehouden, wat mij bereft inhoudelijk minder scoort dan Op1″, zegt Catherine tegen weekblad Weekend. Ze vindt dat de gasten van Eva vaak minder te vertellen hebben dan die van Op1. ,,Het is naar maar ik vind het bijna elke vond interessanter om naar Op1 te kijken en dan naar Jinek.”

Giechelen

Niet alleen de gasten bevallen Catherine minder goed, want ook vindt ze dat Eva niet meer zo’n goede talkshowhost is als dat ze was bij de Publieke Omroep. ,,Ze is een beetje te giechelig af en toe. En te rommelig, er wordt veel door elkaar gepraat en dan versta je de helft niet.” Volgens Catherina zit er maar een ding op, en dat is dat Eva weer hetzelfde gaat doen als dat ze bij de NPO deed. ,,Lekker strak en gewoon journalistiek.”

Meer DenD