Catherine Keyl gewond na lelijke val: ‘Ik bloedde enorm’

Catherine Keyl lelijk gevallen
Door: Charlotte Wijnen
19-05-2022

Catherine Keyl zit een tijdje gekluisterd aan huis omdat ze gewond is geraakt na een ongelukkige val in haar huis. ,,Ik bloedde enorm door de wond op mijn voorhoofd en bij mijn borst voelde ik veel pijn.”

Catherine is herstellende van een hoofdwond, een gebroken rib en een gekneusd borstbeen. En dat allemaal door een zware boodschappentas die ze naar boven wilde dragen. ,,Ik struikelde en voor ik het wist lag ik voorover op de trap”, vertelt ze in weekblad Story.

Dokter niet gebeld

Ze maakte een behoorlijke smak en kon niet meer zelfstandig opstaan. Ze besloot haar buurman te bellen die haar weer overeind hielp. Hoewel ze veel pijn had, besloot ze niet meteen een dokter te bellen. En omdat het ongeluk op de dag voor Koningsdag gebeurde, belde ze die dag ook niet.

,,De dag erna ben ik wel gegaan, omdat ik voelde dat er toch een arts naar moest kijken. Daar kreeg ik wel een standje. Want wat blijkt: boven de veertig moet je bij een val op je hoofd binnen 48 uur een scan krijgen. Om te kijken of je bijvoorbeeld niet door een TIA bent getroffen. Dat wist ik niet”, vertelt Catherine.

Gekneusd borstbeen en gebroken rib

Op haar gezicht had ze een enorme bult en zoveel bloeduitstortingen dat ze blauw zag. ,,En ik had dus een gekneusd borstbeen en een gebroken rib. Dat is best pijnlijk. Dus rust houden was beslist nodig.”

De afgelopen weken schitterde Catherine dan ook door afwezigheid bij de talkshows. Ze vermoedt dat ze nog een paar weken moet uitrusten voordat ze weer helemaal is opgeknapt.

Meer DenD