Catherine Keyl: ik had ‘hoerenspeech’ niet geloofd zonder filmpje

Door: DitjesDatjes
27-07-2022

Catherine Keyl is blij dat er een opname is gemaakt van de ‘hoerenspeech’ die leden van het Amsterdamse corps zondag hielden op een lustrumavond, anders had zij het niet geloofd. Dat vertelde de 75-jarige mediacoryfee woensdag op NPO Radio 1. “Als ik het niet had gezien en gehoord, dan had ik het niet geloofd”, aldus Keyl. “Het is zó antiek en zó ongelooflijk.”

De presentatrice moest terugdenken aan haar studietijd, een halve eeuw geleden. “Toen wilde ik al niet lid worden van het corps, omdat ik het toen al een sekte vond. En dat is het nog steeds: kinderen van rijke mensen die denken dat ze zich heel veel kunnen veroorloven. Maar ik denk niet dat er in mijn tijd bij het corps al op deze manier over vrouwen werd gedacht.”

Tijdens de toespraak op het ‘herendiner’ op zondag werd gezegd dat vrouwen “sperma-emmers” zouden zijn en “niks en niks meer dan een hoer”. De zaak kwam maandagavond aan het licht toen een groep van meer dan tweehonderd leden van het corps naar buiten trad en zei zich niet veilig te voelen bij de vereniging. Door alle commotie is de aanmelding van aspirant-leden stopgezet. Burgemeester Femke Halsema overweegt stappen tegen het corps.

De RVD wil niet reageren op de vraag of de recente gebeurtenissen invloed hebben op de keuze van Amalia om al dan niet tot het corps toe te treden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD