Catherine Keyl in de bres voor Linda de Mol: ‘Ze zijn jaloers’

Door: Charlotte Wijnen
30-09-2022

Catherine Keyl neemt het op voor Linda de Mol. Ze begrijpt niet waarom de gevallen tv-koningin zoveel kritiek over zich heen krijgt. Zij denkt dat het te maken heeft met jaloezie. ,,Linda wordt behandeld als een soort prooi.”

Linda de Mol schreef zeven pagina’s om iedereen uit te leggen hoe weinig ze wist van de praktijken van haar ex Jeroen Rietbergen. Ook toen kreeg Linda weer kritiek: bij haar collega’s lijkt ze het niet meer goed te kunnen doen, omdat Linda vooral medelijden met zichzelf zou hebben.

‘Ik vind het echt niet normaal’

Catherine Keyl begrijpt niet waarom Linda zo door het slijk wordt gehaald. ,,Bij het lezen van Linda’s editorial dacht ik alleen maar: wat dapper dat ze haar situatie zo goed mogelijk probeert uit te leggen en dat ze daarbij een deel van zichzelf blootgeeft door te vertellen dat ze eronder heeft geleden”, zegt ze in weekblad Weekend.

Catherine noemt het knap dat Linda zich zo openstelt. ,,En ik begrijp niet waar de mensen nu weer commentaar op kunnen hebben. Ik vind het zo onredelijk allemaal, wat zijn dat toch voor mensen die zo ongelooflijk wantrouwend zijn? Ik vind dat echt niet normaal.”

Prooi

Ze vindt het dan ook onterecht dat Linda de schuld krijgt van iets waar zij niets aan kon doen. ,,Het is natuurlijk belachelijk om een vrouw kwalijk te nemen dat haar man vreemdgaat. Nogmaals: wat kan zij daaraan doen? En al die geruchten die verder over Linda worden verspreid, daar ga ik niet in mee. Schei toch uit. Ik vind het hysterisch en ziek.”

Dat Linda wilde stoppen met haar tv-werk, begrijpt Catherine wel. ,,Dat kan ik me voorstellen”, zegt ze. ,,Ik weet niet of ik dit allemaal had kunnen verdragen, als ik Linda was geweest. De mensen die zo naar haar uithalen lijken wel hyena’s. Natuurlijk, er is veel jaloezie ten opzichte van rijke mensen. Maar dat maakt niet dat zij geen gevoel hebben. Linda wordt behandeld als een soort prooi.”

Meer DenD