Catherine Keyl over de jeugd van tegenwoordig: “Waar zijn we in terecht gekomen?”

Door: DitjesenDatjes
29-11-2017

Catherine Keyl vindt de jeugd van tegenwoordig verschrikkelijk. Iedere keer als ze in een restaurant eet, of bijvoorbeeld door de Ikea loopt, schrikt ze het gedrag van kinderen.

In haar Column in De Telegraaf lucht ze haar hart:“Bij Ikea lopen ze met hun schoenen over de nieuwe stoelen, in restaurants vallen ze mensen lastig die rustig willen eten en in de trein doen ze hun best aan de noodrem te trekken. Ma kijkt op haar telefoon en ziet niets.”

Opvoeden

Ook wijst ze de lezer erop zelf opgeleid te zijn tot lerares, en dat het vroeger in de klas toch echt wel anders eraan toe ging dan tegenwoordig: Leraren zijn tegenwoordig meer bezig met opvoeden dan met onderwijzen.”Maar als je dat doet, krijg je woedende ouders die zich niet kunnen voorstellen dat hun kind iets verkeerds doet.”
Ze noemt een voorbeeld van het gedrag dat kinderen van tegenwoordig vertonen. Een vriendin van haar is lerares, vertelt ze. Ze kan het werk amper aan, en om het allemaal erger te maken heeft een leerling haar auto kapot gemaakt:  “We leven dus in een land waar een kind van onder de twaalf de spiegel van zijn jufs zuurverdiende auto in elkaar trapt. Waar zijn we in terecht gekomen?

Meer DenD