Catherine opent centrum voor ontwikkeling van jonge kinderen

Door: DitjesDatjes
18-06-2021

Catherine, de echtgenote van prins William, start een nieuw project voor de ontwikkeling van kinderen onder de 5 jaar. De hertogin van Cambridge gaat een centrum openen waar dat onderwerp centraal staat, maakte ze vrijdag bekend. Het centrum valt onder de Royal Foundation, de organisatie die Catherine met William deelt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De hertogin zet zich al jaren in voor de vroege ontwikkeling van kinderen en lanceerde meerdere initiatieven rond dat thema. Volgens Catherine is het enorm belangrijk dat er bij kinderen al op jonge leeftijd extra aandacht is voor hun ontwikkeling en dat ouders en verzorgers daarbij worden geholpen. Op die manier zou het risico op mentale problemen op latere leeftijd aanzienlijk worden verkleind.

In het nieuwe centrum, waarvan nog niet bekend is waar het komt, wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van jonge kinderen. Ook moet de instelling het bewustzijn over het onderwerp vergroten.

Catherine zag het belang van de extra aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen in na gesprekken met volwassenen, vertelt ze in een videoboodschap. “Ik heb met psychiaters, neurologen, zorgmedewerkers, academici en ouders gesproken en daardoor werd het mij duidelijk dat de beste investering in een gezonde en gelukkige toekomst begint bij de eerste vijf jaar van ons leven.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD