CBS betaalt miljoenen voor rechten interview Harry en Meghan

Door: DitjesDatjes
06-03-2021

De Amerikaanse televisiezender CBS betaalt tussen de 5,8 miljoen en 7,5 miljoen euro voor de rechten van het interview met prins Harry en zijn vrouw Meghan. Dat schrijft The Wall Street Journal. Het echtpaar, dat eerder dit jaar de banden met het Britse koninklijk huis verbrak, is te gast bij talkshowhost Oprah Winfrey.

Het interview, dat zo’n twee uur duurt en al eerder werd opgenomen, wordt zondag in meerdere landen uitgezonden. Meghan doet een boekje open over haar ervaringen met de koninklijke familie. Later in het interview schuift ook prins Harry aan. Door het veelbesproken interview is de relatie tussen het stel en Buckingham Palace flink bekoeld.

270.000 euro per 30 seconden

De belangstelling voor het vraaggesprek wordt bij televisiezenders steeds groter, ook omdat al enkele fragmenten naar buiten kwamen. Daarin laat Harry zich onder meer uit over de media-aandacht die hij en zijn vrouw eerder kregen. Naar verluidt kost een reclamespotje op CBS rondom het interview zondag inmiddels ruim 270.000 euro per 30 seconden.

#Megxit

Het interview met Oprah, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.

BuzzE

Meer DenD