CDA lijkt Pieter Omzigt uit fractie te werken

Door: DitjesDatjes
25-03-2021

Uit een document dat verkenner Kasja Ologren vanmorgen openlijk bij zich droeg blijkt dat het CDA op zoek is ‘naar een andere functie’ voor hun nummer 2 Pieter Omzigt.

Ologren droeg het stuk met ‘aandachtspunten’ onder haar arm toen ze hals over kop het Binnenhof verliet nadat bekend werd dat ze positief was getest op corona.

De verkenners hebben als derde partij het CDA op het oog, blijkt uit het stuk, maar hebben wel zorgen om Omtzigt, het oververmoeide Kamerlid en nummer 2 van de partij. ’Positie Omtzigt, functie elders’, is een opvallend aandachtspunt.

CDA-leider Hoekstra noemt de observatie ‘bizar’. Er zou geen sprake zijn van het willen ‘wippen’ Omzigt.

Op het Binnenhof vallen al langer zorgen te horen om de stabiliteit van het CDA, ook vanwege de positie van Omtzigt. De nummer 2 op de lijst van het CDA haalde op eigen gelegenheid bijna een kwart miljoen stemmmen binnen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Hij zit echter al weken thuis omdat hij ‘overspannen’ zou zijn. Ondertussen is er al dagenlang een fluistercampagne gaande vanuit het CDA waarin de zorg wordt uitgesproken over de stabiliteit van de tweede man.

Verder blijkt uit het stuk dat de de “linkse partijen elkaar niet echt vasthouden”, Ook blijkt geen enkele partij te hechten aan een meerderheid in de Eerste Kamer.

Meer DenD