CEO ID&T haalt uit naar ‘liegende en bedriegende’ overheid

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Ritty van Straalen, CEO van festivalorganisator ID&T, heeft hard uitgehaald naar de overheid. In een bericht op LinkedIn schrijft hij dat het kabinet “een waardeloze partner” is die “liegt en bedriegt”.

“Boos, verdrietig, verbijsterd, teleurgesteld… zomaar wat woorden die we al inmiddels 18 maanden gebruiken om ons te uiten in persberichten, socials etc. Keer op keer worden we teleurgesteld en in de hoek gezet”, zegt Van Straalen naar aanleiding van de laatste coronapersconferentie van vrijdagavond. “Onze overheid is een waardeloze partner gebleken, een partner die liegt en bedriegt. En nu is het klaar.”

Vreedzame demonstratie

Van Straalen verwijst daarbij naar de aangekondigde demonstratie van de evenementensector op 21 augustus. Daaraan doen ruim 300 organisatoren mee. Het gaat om een vreedzame demonstratie in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Mogelijk komen daar nog andere steden bij. Met het protest willen de festivalorganisatoren een signaal afgeven aan de overheid.

Voortrekkersrol

Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend dat alle festivals tot 20 september niet doorgaan. De organisaties achter de mars uiten hun onbegrip over het feit dat bijvoorbeeld voetbalstadions wel de deuren mogen openen, maar de evenementensector niet.

Rosanne Janmaat, COO van ID&T, liet vrijdag al namens het bedrijf weten dat er veel onbegrip is in de sector. Volgens haar had Nederland juist “een voortrekkersrol” genomen door te testen tijdens de evenementen van Fieldlab. “Inmiddels is het op allerlei plekken weer mogelijk evenementen te bezoeken, denk aan Freedom Day in de UK, Lollapalooza in de US, Exit in Servië en de aangekondigde versoepelingen voor evenementen tot 75.000 bezoekers in België en blijven wij met lege handen achter. Nederland is altijd toonaangevend geweest in de wereld als het gaat om professioneel organiseren van festivals en staat nu achteraan in de rij en wordt door het beleid van de overheid 10 tot 15 jaar terug de tijd in geslingerd.”

BuzzE

Tags

COVID-19ID&TKABINET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck