Chadwick Boseman wint postuum een Golden Globe award

Door: DitjesDatjes
01-03-2021

Chadwick Boseman, de Black Panther-acteur die in augustus 2020 op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft postuum een Golden Globe gewonnen voor zijn rol als jazzmuzikant in de film Ma Rainey’s Black Bottom. Boseman is de tweede acteur die deze prijs, Best Actor Motion Picture Drama, na zijn dood ontvangt. Zijn vrouw Simone nam de prijs namens hem virtueel in ontvangst en dat ging gepaard met veel emoties.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Hij zou God bedankt hebben. Hij zou zijn ouders bedankt hebben. Hij zou zijn voorouders bedankt hebben voor hun wijsheid, opofferingen en leiding die ze hem gegeven hebben. Hij zou iets moois en inspirerends gezegd hebben, om mensen aan te sporen met het idee: ga ervoor, je kan het,” aldus Simone, die haar tranen tijdens het dankwoord niet kon bedwingen.

Simone was tijdens de uitreiking omringd door haar naaste familieleden, die net zo emotioneel waren als zij. “Ik kan dit niet precies zeggen zoals Chadwick dat zou doen, maar we zijn echt ontzettend dankbaar. Ik wil Denzel Washington bedanken, die altijd een mentor is geweest voor mijn man. En de geweldige Viola Davis, ook zo’n kanjer die zich bezighield met hem. Zonder deze mensen had hij dit niet kunnen bereiken. Ook heel veel dank aan de Hollywood Foreign Press Association voor deze erkenning. Nogmaals, we zijn heel dankbaar voor dit prachtige moment.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD