Chantal, Edsilia en Jan trots op hun songfestivaldebuut

Door: DitjesDatjes
28-01-2020

De kop is eraf voor Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit die zich voorbereiden op de presentatie van het Eurovisiesongfestival. De loting in het Rotterdamse stadhuis was hun vuurdoop en hun internationale presentatiedebuut. “We vonden het alle drie erg spannend, maar ik vond ook dat we erg relaxed waren”, zei Chantal na afloop voor de camera van het ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De drie hadden zich goed voorbereid en volgen Engelse lessen in Vught. Edsilia: “Ja we bereiden ons zoveel mogelijk voor, tot nu toe. Ik moet nog wel terug naar Vught, want ik moet nog voor het ‘echie’ gaan. Maar dit vond ik een goed begin. Ik ben blij dat we dit al gedaan hebben voor mei, dan proeven we alvast de sfeer. En Brits Engels praten moet een natuurlijk iets worden. Daar gaan we aan werken.”

Voor zangeres Edsilia, die het Eurovisiesongfestival vooral kent als deelnemer, was het presenteren extra spannend. “Want ik doe dit niet vaak. Ik krijg veel steun van Chantal en Jan. Ik vond het super leuk naar ze te kijken, want daar leer ik veel van. Ik laat het verder over me heen komen. Ik ga me goed voorbereiden en meer kan ik niet doen. Ik ben gewoon vereerd.”

Trots

Chantal kan dat beamen: “Ik ben echt trots op ons alle drie. Ik vond het heel leuk als zij aan de bal waren om even naar ze te kijken. Het is hartstikke leuk zo’n positief begin te hebben. Dat voelde ik ook aan de mensen in de zaal die ons steunden. Ik ben al heel blij dat er niets misging. Dat er geen vissenkom omviel of iets van het plafond viel. Alles was immers zo officieel.”

Jan Smit zegt terug te kijken op “een geslaagd evenement”. De Volendammer noemt het een eervolle klus. “Het is ontzettend eervol dat wij Nederland mogen vertegenwoordigen. Vanmiddag stonden we eerst nog voor een lege zaal en waren we nog wat melig en lieten we nog eens een balletje vallen. Maar na de tune begon het echt. Vanaf nu focussen we ons op de drie liveshows.”

Jan Smit keerde dinsdag terug op de bühne na een rustperiode van ruim twee maanden. Hij kampte met een keelaandoening en merkte dat hij te veel hooi op de vork had genomen. Inmiddels gaat het beter. “Met mij gaat het nu goed. Ik voel me prima. Anders had ik hier niet gestaan.” Chantal zegt goed op te letten op zijn gezondheid. “Hij moet het nog wel rustig aan doen, hij mag van mij geen boomhutten gaan bouwen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD