Chantal Janzen gaat voor Duitse carrière

Chantal Janzen
Door: Charlotte Wijnen
06-07-2021

Chantal Janzen gaat binnenkort aan de slag bij een grote Duitse show. Op haar Instagram maakt ze bekend dat ze als jurylid te zien is in ‘Das Supertalent’. Betekent dat een kans voor Linda de Mol?

Grote eer

Na heel wat jaren presenteren voor RTL Nederland gaat Chantal het met deze nieuwe klus proberen in Duitsland. Ze is gevraagd als jurylid van de Duitse versie van Holland’s Got Talent.

,,Lieve mensen, ik vind het een ongelofelijk grote eer dat ik gevraagd ben door RTL Deutschland om dit najaar voor hun zender plaats te nemen in de jury van de Duitse versie van Hollands Got Talent: Das Supertalent! Ik verheug me er ontzettend op om al het talent daar op het podium te zien!”, schrijft Chantal trots op Instagram.

Linda juicht

Maar wanneer deze klus een vervolg krijgt, zal Chantal minder te zien zijn op de Nederlandse televisie. En nu RTL en Talpa gaan fuseren, betekent dat een kans voor Linda de Mol.

‘Ik had dat niet gedaan’

Al eerder had Chantal één van de shows van Linda overgenomen: Oh Wat Een Jaar. Dit vond Linda enorm pijnlijk, want die zaterdagavondshow was háár kindje toen ze nog een contract had bij RTL. ,,Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had”, zei Linda destijds.

Chantal sneert terug

Woorden die bij Chantal in het verkeerde keelgat schoten, want ze sneerde terug naar Linda. ,,Als iemand een programma gaat presenteren, moet je niet díegene erop aankijken”, klaagde Chantal tegen De Telegraaf. ,,Als de weg voor mij nooit was vrijgemaakt, had ik niets nieuws kunnen doen. En dat vrijmaken zal ik straks ook weer voor anderen moeten doen.”

En hoewel Linda de Mol eerst moest vrezen voor de fusie, heeft ze nu haar zin gekregen. Vroeger had ze een enorme carrière in Duitsland, maar dat wil ze nu niet meer. Voor haar komt het dan ook zeker goed uit dat Chantal dat wél wil, zodat er meer plek vrij komt op de Nederlandse televisie.

Meer DenD