Chantal Janzen jaloers op stiefkinderen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het samengestelde gezin van Chantal Janzen (44) is niet bepaald een Nutella-reclame. Net als in de nieuwe Videoland-serie Één Grote Familie, herkent Janzen veel aspecten uit haar privéleven. Op de première is ze openhartig over haar thuissituatie tegen de Telegraaf…

Door Chantal’s relatie met Marco, werd ze stiefmoeder van drie kinderen. „Ik was 26 toen ik een relatie met Marco kreeg. Ik had geen idee wat ouder zijn inhoudt. Ik behandelde ze als volwassenen, maar dat kan helemaal niet”, vertelt ze aan De Telegraaf. Haar drie bonuskids zijn inmiddels het huis alweer uit en zijn man Marco, James (14) en Bobby (3) nog over. Ook is Janzen al stiefoma van stiefdochter Esmée.

Puber

Haar veertienjarige zoon zit vol in de pubertijd. ,,Dan zijn ze vaak kortaf”, zegt Chantal. ,,Laatst kreeg ik een kort antwoord, en toen zijn vader wat vroeg hadden ze een heel gesprek.” Wel speelde hij voor zo’n 14.000 man piano op ‘Chantal’s Pyjama Party’ in de Amsterdamse Ziggo Dome. ,,Hij doet daar zo relaxt over, bijna flegmatiek. ’Hé’, zeg ik dan: ’Vind je het wel leuk, geniet je ervan?’ Dan komt er iets van: ’Prima’”, zegt Chantal tegen De Telegraaf.

Het heeft lang geduurd voordat Chantal zich kwetsbaar op durfde te stellen in haar samengestelde gezin. ,,Ik heb er in het begin te lang over gedaan om te zeggen: ’Ik doe zo stom, omdat ik jaloers ben op de kinderen.’ Dan had ik in het weekend zin om naar Parijs te rijden, maar kwamen de kinderen die een winterjas moesten. Het was een tijd waarin ik maar weinig vrij was omdat ik in musicals speelde en dan moest Marco weer werken. En nam ik een keer vrij dan waren de kinderen er. Ik trok dat toen heel slecht.”

‘Net Big Brother-huis’

Het heeft even geduurd maar naarmate de jaren kon Janzen haar weg vinden binnen het gezin. „Als je een kind krijgt heb je bevallingscursus, pufcursus, er is het Oei ik groei-boek, maar als je stiefmoeder wordt heb je niks. Het kan ook niet, want iedere situatie is anders, ieder kind is anders. Het is net een Big Brother-huis. Niemand kent elkaar, alleen jullie zijn verliefd”, aldus Janzen tegen De Telegraaf.

Tags

CHANTAL JANZEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck