Chantal Janzen afgewezen door koninklijk huis

Chantal Janzen
Door: DitjesDatjes
30-08-2020

Chantal Janzen heeft door al haar snuffelstages inmiddels een flink cv opgebouwd. Toch heeft de presentatrice voor Chantal komt werken nog wel een aantal beroepen op haar bucketlist staan. Zo zou ze graag aan de slag gaan voor de Oranjes.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook voor het tweede seizoen van het programma, dat vanaf donderdag te zien is bij RTL 4, heeft de redactie het geprobeerd. “Het is iets wat nooit gaat gebeuren”, zegt Chantal tegen het ANP. “Het lijkt me heel leuk mee te lopen met een butler of hofdame bij het koninklijk huis, maar dat gaat hem niet worden. We blijven zulke beroepen wel gewoon aanschrijven.”

Hoewel werken voor de royals te hoog is gegrepen, heeft de presentatrice weer mogen proeven van diverse beroepen. Deze reeks moest ze wel wat meer uit haar comfortzone. “Na het eerste seizoen wilden we voornamelijk beroepen die mij uit mijn comfortzone haalden. En waarin ik dingen moest doen die het voor mij allesbehalve gemakkelijk zouden maken.”

Verrassend

Dat had echter ook zijn voordelen. “Uiteindelijk bleek maar weer dat je vaak van tevoren een heel ander beeld hebt van wat het werk nou eigenlijk inhoudt.”

De presentatrice liep voor het tweede seizoen een dagje mee met onder meer de ambulance, het Korps Mariniers, de politie, de uitvaartzorg en het circus. “Het was weer verrassend. Ik dacht bij het circus bijvoorbeeld dat het me wel zou lukken als spreekstalmeester. Maar dat viel best tegen met al die dieren. Het waren wel heel veel ezels.”

Gevulde koek

Meer op haar gemak voelde Chantal zich op de kraamzorg. “Daar voelde ik me gek genoeg meer thuis dan bij het circus, dat veel dichter bij mijn beroep ligt. Ik wilde daar gewoon de hele week blijven.”

Ook het werk als treinconductrice had ze anders ingeschat. “Ik dacht dat ik wel even een gevulde koek kon eten en een koffietje kon drinken nadat we alle kaartjes hadden gecontroleerd, maar ik heb nog geen vijf seconden in de trein gezeten”, vertelt ze. “Je bent constant bezig. Ik kon niet eens naar het toilet.”

Normaal

Na twee seizoen geniet Chantal er nog steeds van om een dag in een ander vak te duiken. “Voor hen is hun werk normaal, maar je merkt dat ze het weer even door andermans ogen gaan bekijken als je met ze meeloopt.”

De presentatrice vindt haar eigen vak ook heel normaal. “Maar als ik het iemand laat zien dan zie ik het ook weer even met andere ogen. Het is hartstikke leuk om mensen te enthousiasmeren en de passie en liefde voor je werk over te brengen.”

BuzzE

Meer DenD