Chantal Janzen zwijgt uit angst voor kritiek

Chantal Janzen
Door: Charlotte Wijnen
25-06-2021

Chantal Janzen is één van de weinige BN’ers die haar ongezouten mening voor zich houdt. En dat heeft een reden: de presentatrice zwijgt uit angst voor kritiek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Pittige tegenstand

Natuurlijk heeft Chantal net als ieder ander een mening over dagelijkse dingen. Maar ze deelt deze bewust niet. Wanneer een andere willekeurige BN’er in een talkshow wordt gevraagd over een politiek besluit vindt Chantal dat ook niet interessant.

Maar het kan volgens haar wél opgepikt worden als het dan toevallig niet de mening is van het grote publiek. ,,Waarna deze persoon zich continu moet blijven verantwoorden voor die mening, of zelfs pittige tegenstand krijgt”, aldus Chantal in haar tijdschrift ‘&C’. ,,Daar heb ik dus geen zin in.”

‘Het interesseert niemand’

De presentatrice wil dat de focus op haar vak ligt als ze een interview geeft en niet op haar mening. ,,Als iemand vindt dat ik iets niet goed heb gepresenteerd en daar opbouwende kritiek op heeft, dan kan ik daar wat me. Maar kritiek op je mening? Dat vind ik lastig.”, aldus Chantal. ,,En ik weet zeker dat het publiek denkt: wat interesseert ons de mening van die Janzen in vredesnaam?”

‘Niks aan het handje’

Ook al lijkt Chantal transparant en open over haar leven, ze deelt pas iets als ze er écht aan toe is. ,,Toen ik qua gezondheid een onzekere periode had, zei ik in die desbetreffende weken in interviews dat het ‘heel goed ging’, niks aan het handje.”

De presentatrice vertelde al eerder in haar tijdschrift dat ze zweeg toen ze dacht dat er iets helemaal fout was met haar gezondheid. ,,Een paar jaar geleden dacht ik dat ik een knobbel in mijn borst voelde. Daar liep ik best lang mee rond”, vertelde Chantal destijds. Toen de dokter met het verlossende woord kwam dat er niets aan de hand was met haar borst, besloot ze het pas te delen.

Meer DenD