Charles besteedde miljoenen aan uiterlijk Camilla

Charles besteedde miljoenen aan uiterlijk Camilla
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Toen Charles Camilla ontmoette, zou ze er allerminst uit hebben gezien als een toekomstige royal. Charles besloot daar een stokje voor te steken en haar een metamorfose te geven. Naar verluidt besteedde hij miljoenen om Camilla eruit te laten zien zoals ze er nu uitziet.

De eerste foto die van Camilla de wereld overging was niet haar beste foto. Het was een regenachtige dag in de jaren negentig en Camilla was naar een paardenevenement in de buurt gegaan. Ze had zich gekleed op de locatie en door het weer was haar kapsel compleet verregend. Een fotograaf legde het moment vast en de foto ging binnen no-time de wereld rond.

Verregende vrouw

De foto zorgde voor grote verbazing, want hoe kon Charles Diana bedriegen met een vrouw die zichzelf zo verwaarloosde? Diana werd gezien als één van de mooiste vrouwen van de wereld, en Camilla kwam daar volgens velen zelfs niet een beetje bij in de buurt.

Maar bijna tien jaar later was Camilla compleet veranderd. Samen met Charles woonde ze een feest bij in het Londense Ritz Hotel, de eerste officiële gelegenheid waar ze samen aanwezig waren. Camilla was ineens elegant gekleed en leek niets meer op de verregende vrouw die gezien werd op het paardenevenement.

Metamorfose kostte miljoenen

Het werd steeds duidelijker dat Charles Camilla hielp bij een metamorfose. Voor hem zou het niet nodig zijn geweest, omdat hij al voor Camilla was gevallen toen ze er nog verwaarloosd bij liep. Maar adviseurs zouden hem duidelijk hebben gemaakt dat er iets moest veranderen als hij samen wilde blijven met Camilla.

De metamorfose heeft miljoenen gekost, meldt weekblad Weekend. Camilla’s kapsel was het eerste dat onder handen werd genomen. Haar haar werd geblondeerd en ze werd opgemaakt door een visagiste.

Acceptatie van de Queen

Maar de grootste uitgave was haar nieuwe garderobe. Ontwerpers waren druk in de weer om Camilla een eigen, vertrouwde look te geven, en daarnaast kreeg ze nog sieraden van Charles om de nieuwe look af te maken. De metamorfose werkte: uiteindelijk werd ze geaccepteerd door zijn moeder, de Queen.

Queen Elizabeth wil zelfs dat Camilla koningin wordt zodra Charles de troon bestijgt. ,,Het is mijn oprechte wens dat, wanner het zover is, Camilla bekend zal staan als Queen Consort”, schreef Elizabeth in een brief. Queen Consort verwijst naar de echtgenote van de regerende koning.

Tags

CAMILLACHARLESQUEENQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie