Charles betaalt beveiliging Harry en Meghan

Prins Charles
Door: DitjesenDatjes
27-05-2020

Toen bekend werd dat de verbouwing van Frogmore Cottage werd betaald van belastinggeld, waren duizenden Britten woest. Harry en Meghan besteedden 2.4 miljoen pond voor het opknappen van hun stulpje, waar ze nauwelijks hebben gewoond. Het koppel betaalt daar nu een deel van terug, omdat prins Charles heeft besloten hun beveiligingskosten in Amerika te betalen. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Terugbetalen

Harry en Meghan wonen nu in Amerika, waar ze het liefst een zo’n gewoon leven leiden. Dat gaat natuurlijk niet 100% lukken, want het koppel zal altijd veel beveiliging nodig hebben. Prins Charles heeft besloten die kosten, zo’n vier miljoen pond per jaar, op zich te nemen. Dat heeft Harry en Meghan doen besluiten om langzaam maar zeker de 2.4 miljoen pond voor de verbouwing terug te betalen. Per maand geven ze nu zo’n 18.000 pond terug, waar een terugbetaling bijzit maar ook een bedrag voor het huren van Frogmore Cottage. Want hoewel ze nu in Amerika zitten, willen ze wel hun onderkomen in Londen aanhouden.

Charles heeft dus heel wat over voor zijn zoon, want die 4 miljoen pond is niet het enige wat hij betaalt voor zijn jongste zoon. Ook een groot deel van de kosten die Meghan en Harry het eerste jaar maken in Los Angeles neemt de kroonprins voor zijn rekening. En dat terwijl Harry en Meghan juist zo graag financieel onafhankelijk wilden zijn. 

Meer DenD