Charles en Camilla bij paardenraces op Royal Ascot

Door: DitjesDatjes
15-06-2021

Net als voorgaande jaren staat een groot deel van de Britse koninklijke familie de komende dagen langs de baan van Royal Ascot. Dinsdag zijn daar de jaarlijkse paardenraces begonnen, in aanwezigheid van prins Charles en zijn vrouw Camilla. Zij zullen aan het einde van de dag de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook prins Edward en zijn vrouw Sophie, prinses Anne en Zara Tindall en haar man Mike zijn van de partij bij het evenement in Ascot. In tegenstelling tot vorig jaar is er ook publiek welkom bij de races. Koningin Elizabeth, groot paardenliefhebber en eigenaresse van renpaarden, was er op de eerste dag niet bij. Verschillende Britse media schrijven dat ze waarschijnlijk nog wel een kijkje komt nemen. De paardenraces duren in totaal vijf dagen.

Dinsdag kwam al wel een van Elizabeth’s paarden in actie. Zonder groot succes overigens: King’s Lynn eindigde als zevende. De komende dagen nemen nog meer paarden van de 95-jarige koningin deel aan de races.

Vorig jaar moest Elizabeth Royal Ascot vanwege de coronacrisis overslaan. Voor het eerst in 75 jaar kon ze de races niet bijwonen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD