Charles en Camilla volgende week in elektrische dubbeldekker

Prins Charles en zijn vrouw Camilla bezoeken woensdag 4 maart het London Transport Museum. Om daar te komen stopt een nieuwe elektrische dubbeldekker voor hun deur van Clarence House, met een aantal schoolkinderen die gebruikmaken van schoolbussen en topman Mike Brown van Transport for London (TfL), de organisatie die verantwoordelijk is voor het verkeer en vervoer in en rond de Britse hoofdstad.

Een ritje in het openbaar vervoer is voor Charles en Camilla geen primeur. Zeven jaar geleden zaten ze voor het eerst samen in de metro. In januari 2013 vierden Charles en Camilla het 150-jarig bestaan van het Londense metronetwerk met een ritje van 3 minuten naar halte King’s Cross.

Komende week staat het bezoek in het teken van het 20-jarig bestaan van TfL, dat in het jaar 2000 werd opgericht om het transportnetwerk van Londen samen te brengen in één organisatie. Sindsdien is het metronetwerk enorm gemoderniseerd, werden stations verbouwd en bijgebouwd en kwamen er nieuwe treinen en seinsystemen.

Fietsen

Het bedrijf introduceerde bovendien contactloos betalen voor ritten in het openbaar vervoer. Daarnaast stimuleerde het bedrijf het fietsen in de stad, met een fietsverhuurplan en de aanleg van een netwerk van veilige fietspaden en nieuwe veiligere kruispunten.

Bij het museum worden de prins van Wales en de hertogin van Cornwall welkom geheten door burgemeester Sadiq Khan, voordat ze een rondleiding krijgen. In het museum ontmoeten ze medewerkers van het Londense openbaar vervoer. Ze spreken onder meer over maatregelen die het bedrijf neemt voor de geestelijke gezondheid van het personeel.

 

BUZZR