Charles plant aanval op Harry

Charles plant frontale aanval op zijn zoon
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Britse royals hebben tot nu toe gezwegen over de beschuldigingen van prins Harry. Maar nu zou koning Charles tóch een aanval op Harry aan het plannen zijn. Volgens Britse media denkt Charles erover na om een groot interview aan BBC te geven waar hij in zal gaan op de beschuldigingen van zijn zoon.

Er staat een BBC-interview met koning Charles gepland, meldt Mirror. Jonathan Dimbleby, een oude vriend van Charles, zou de koning interviewen over zijn leven en plannen voor de monarchie. Het materiaal wordt dan vertoond als onderdeel van de berichtgeving over de kroning in mei 2023.

Reactie

Paleismedewerkers debatteren nu of de koning van deze gelegenheid gebruik moet maken om zijn kant van het verhaal te vertellen na beweringen in Harry’s boek Spare en de Netflix-documentaire. De vraag is echter wil Charles dat risico nemen? Elke uitspraak die hij doet zal uiteraard meteen de krantenkoppen halen én opnieuw een reactie van Harry en Meghan uitlokken. Dit zou de vicieuze cirkel naar een hoger niveau tillen, vermoeden paleismedewerkers.

Wereldnieuws

Toch melden bronnen dat Charles nadenkt over het interview. ,,Er zijn al plannen voor berichtgeving over de kroning bij de BBC, inclusief het profiel over de monarch. Het is niet de gewoonte om onderwerpen in interviews te vermijden”, vertelt een insider aan Mirror. ,,Zelfs een kleine opmerking over Harry en Meghan zou wereldnieuws zijn. Het zou ook een reactie van Harry kunnen oproepen.” ITV heeft ook om een interview gevraagd, maar insiders zeggen dat hun kansen klein zijn na Harry’s interview met Tom Bradby eerder deze maand.

Tags

CHARLESKONING CHARLESPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie