Christiaan Blom zegeviert met blokfluit op Koninklijk Concertgebouw Concours

Christiaan Blom
Door: Jos La Grande
18-06-2019

Met zijn tien jaar, zijn blokfluit en met heel veel steun van familie en vriendjes zegevierde Christiaan Blom bij het laatste Koninklijk Concertgebouw Concours. De Kleine Zaal luisterde afgelopen zondag ademloos naar de acht finalisten die de halve finale hadden overleefd en voor de hoofdprijs streden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het was de 11eeditie van het Concours, mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation, die zorgde voor veel spanning in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De jonge talentvolle musici behoren tot fine fleur van de Nederlandse klassieke muziek. Ze bespelen instrumenten als de viool, cello, de quanum en de marimba. Het publiek was het eens: alle deelnemers waren geweldig!

Christiaan Blom

Christiaan Blom bleek volgens de jury toch de beste en nam de geldprijs van duizend euro mee naar huis (te besteden aan een muziekstudie) en won een masterclass podiumpresentatie.

Christiaan begon pas in groep 3 met blokfluit en is dol op spelen. Volgens de jury speelt Christiaan ‘zo vrij als een vogel, gecombineerd met grote concentratie. Hij speelt als een echte performer.”

De andere finalisten waren: Rory Bleeker (marimba), Andrej van Brakel (cello), Alexander Jansen (piano), Adriana Lisitskaya (piano), Shaza Mania (kanun), Julia Nefedov (piano) en Fama Koning (cello). Willie Wartaal, tv-presentator en bekend van de Jeugd van Tegenwoordig, presenteerde de spannende finale.

De jury bestond uit bestaat uit Vincent de Kort (dirigent) Raaf Hekkema (saxofoon) Nobuko Takahashi (piano) Babette Labeij (zang) en Julia Philippens (viool).

 

Meer DenD