Cilly Dartell voelt zich na ‘rottijd’ weer stuk sterker

Door: DitjesDatjes
26-05-2022

Cilly Dartell is weer terug in Nederland, waar ze zich bij haar kinderen en andere familieleden heeft gevoegd. De voormalig Hart van Nederland-presentatrice plaatste een foto op sociale media, waarop ze te zien is in een vliegtuig op weg naar ‘huis’. “Ik voel me goed! Nog vier weken zonder chemotherapie. Alles is momenteel stabiel.”

Dartell heeft naar eigen zeggen ‘een rottijd achter de rug’, zo liet ze aan haar goede vriend Albert Verlinde weten. Dat vertelde hij in Shownieuws. De voormalig SBS collega’s hebben nog regelmatig contact en zodoende kreeg Verlinde te horen dat Cilly, die al een aantal jaar kampt met longkanker, een heftige ontsteking kreeg en aan de antibiotica moest. Daardoor kon ze ook niet verder gaan met haar chemotherapie.

De presentatrice, die al een aantal jaar met haar man Jan Cocheret in Amerika woont, werd in 2016 voor het eerst met de ziekte geconfronteerd en onderging direct behandelingen waarna ze ‘schoon’ verklaard werd. Ondanks dat werd niet lang daarna opnieuw de diagnose longkanker gesteld, wat betekende dat Dartell weer een traject in moest gaan van therapieën.

Cilly blijft positief en geniet van elk moment dat ze met Jan en hun gezin kan doorbrengen. Afgelopen jaar kon ze voor het eerst, na het lange inreisverbod vanwege het coronavirus, haar jongste kleinkind Tjibbe in de armen sluiten. “Het was een magisch moment om dit heerlijke kleine ventje eindelijk in levenden lijve te ontmoeten en te kunnen knuffelen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD