Claes Iversen droomt van baan als hoofdontwerper bij Dior

Door: DitjesDatjes
10-09-2021

Mode-ontwerper Claes Iversen mag dan de mooiste jurken maken voor onder anderen koningin Máxima en Chantal Janzen, tegen een aanbod van een groot modehuis als Dior zegt hij geen nee. Dat onthulde de Deens-Nederlandse ontwerper vrijdag in de nieuwste aflevering van de podcast POM.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het gesprek over zijn eigen modelabel vertelt Iversen dat hij ondanks zijn reeks bekende opdrachtgevers erg hard moet werken om te kunnen blijven meedraaien in de mode-industrie. Hij smult dan ook van documentaires over de grote modehuizen waar alles mogelijk lijkt te zijn. Als presentatoren Ernst-Jan Pfauth en Alexander Klöpping hem vragen of hij zichzelf ooit aan het roer van zo’n groot modelabel ziet staan, zegt Iversen dat wel te zien zitten. “Als iemand van zo’n groot modehuis zou aankloppen, zou ik wel ja zeggen. Zeker weten.”

Als Iversen mag kiezen waar hij dan zou willen werken, dan kiest hij Dior. Hij vindt dat het na de Italiaanse ontwerpster Maria Grazia Chiuri wel weer eens tijd is voor een mannelijke creatief directeur. “Niet dat ik iets tegen vrouwen heb in de branche”, haast hij zich om te zeggen. “De huidige ontwerpster maakt prachtige dingen die volgens mij ook goed verkopen, maar ik mis een bepaalde magie die Raf Simons bijvoorbeeld wel had.” Raf Simons is Chiuri’s voorganger bij Dior.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD