Co Stompé klaar met ‘Barney’

Ooit waren darters Co Stompé en Raymond van Barneveld niet alleen collega’s, maar ook boezemvrienden. Maar dat is voltooid verleden tijd, vertelt Co.

De twee leerden elkaar kennen nog voordat ze landelijke bekendheid kregen en steunden elkaar door dik en dun. Daarin kwam rigoureus verandering toen Raymond van Barneveld vijf keer wereldkampioen werd en de miljoenen bij hem binnenstroomden.

Belastingontduiking

Co heeft een zware periode achter de rug. Nadat hij jaren terug de dartpijltjes aan de wilgen hing, bouwde hij een carrière op als analist tijdens dartstoernooien. Vorig jaar kwam hij in het nieuws omdat hij en zijn echtgenote Daniëlle werden beschuldigd van belastingontduiking.

Onderzoek wees uit dat inderdaad te weinig inkomen was op gegeven, waardoor het stel niet genoeg belasting betaalde. De schuld bedroeg 80.000 euro.

Taakstraf

Co en Daniëlle kregen allebei een taakstraf en stelden vervolgens alles in het werk om de belastingschuld af te betalen. Op steun vanuit de dartswereld hoefde Co niet te rekenen zo vertelt Co in weekblad Story. ,,Dat is die wereld: uit het oog uit het hart. Het interesseert ze helemaal niets. ,,Raymond en ik deden vroeger erg veel samen, maar toen het grote geld om de hoek kwam kijken, veranderde alles.”