COA meldt aantal asielzoekers in Ter Apel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

TER APEL (ANP) – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt donderdagochtend na 09.00 uur bekend hoeveel asielzoekers er om middernacht aanwezig waren in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De rechter bepaalde in januari dat er vanaf donderdag 22 februari nog maximaal 2000 asielzoekers in Ter Apel mogen verblijven.

De voorwaarden gelden vanaf middernacht. Als het maximum wordt overschreden, moet het COA vanaf donderdag een dwangsom van 15.000 euro per dag betalen. De afgelopen tijd kwam het geregeld voor dat er meer dan 2000 asielzoekers in Ter Apel zaten.

Het COA verwacht dat de organisatie zal voldoen aan de uitspraak van de rechtbank, maar bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker maakte woensdag nog enig voorbehoud. In het actualiteitenprogramma EenVandaag zei Schoenmaker woensdagavond nog dat het “kielekiele” wordt. “Er gaan meer mensen uit dan er binnenkomen. Zoals het er nu voor staat lukt het, maar de definitieve cijfers weten we donderdagochtend.”

Er is nog overleg met gemeenten over een aantal kleinere tijdelijke opvanglocaties waar mogelijk deze week mensen uit Ter Apel naartoe kunnen. Woensdag stelde de gemeente Dronten zeker 240 tijdelijke plekken beschikbaar op het terrein van attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck