Coach Anouk vlucht bij ‘corrupte bende’ TVOH

Anouk weg
Door: Jos La Grande
16-01-2022

Het zinkende schip The Voice of Holland wordt verlaten. Anouk, de recalcitrante zangeres en al jarenlang coach bij The Voice of Holland, stapt op. Ze kan niet tegen de corrupte bende bij de talentenshow.

TVOH zakt als een pudding in elkaar na de onthulling dat er achter de schermen een heuse MeToo-affaire zich ontrolt. Na muzikant Jeroen Rietbergen is Anouk, die niets met de affaire te maken heeft maar wel verbijsterd is, de eerste coach die opstapt.

Het vertrek komt na aantijgingen van seksueel onzedelijk gedrag en machtsmisbruik aan het adres van verschillende personen die betrokken zijn of waren het programma.

,,Wat een pleuriszooi allemaal. Wat onwijs verdrietig en teleurstellend”, zegt de zangeres. Ze vertelde nog niet eerder te hebben gereageerd omdat ze in de eerste instantie de aflevering van BOOS wilde afwachten. Dat programma maakt een uitzending over de aantijgingen.

Statements

,,Maar nu na een aantal statements te hebben gezien van onder andere Jeroen Rietbergen en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen. Ja, eigenlijk weet ik wel genoeg”, aldus de zangeres. ,,Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

Welke financiële gevolgen dit heeft voor de zangeres, die de afgelopen 2 jaar niet heeft opgetreden, is niet duidelijk.

Anouk was als coach populair onder de deelnemers: ze was eerlijk en soms heel hard in haar oordeel. Daarmee kaapte ze veel kandidaten weg bij haar collega-coaches, want de voorkeur ging uit naar de zangeres als coach. Vorig jaar zal Anouk nog lang vast in Marokko. Ze verscheen ook niet bij de live-shows, maar deed mee via een videoverbinding.

Meer DenD