COC kroont NikkieTutorials en Splinter Chabot tot lhbti-rolmodel

Door:
07-12-2021

AMSTERDAM (ANP) – YouTube-ster Nikkie de Jager en schrijver Splinter Chabot zijn uitgeroepen tot twee van de tien nieuwe rolmodellen van COC Nederland. De onderscheidingen zijn dinsdagmiddag uitgereikt ter ere van het 75-jarig bestaan van de belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap in Nederland. Voor hun rol kreeg het duo de Bob Angelo Sterren van de Toekomst prijs uitgereikt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De tien prijzen gingen behalve naar De Jager en Chabot ook naar de makers van de tv-serie Anne+, acteur Thorn Roos de Vries, journalist Haroon Ali, presentator Raven van Dorst, Paarse Vrijdag-bedenker Nazmul Rahman-Zaman en activisten Naomie Pieter, Nanoah Struik en BeyonG Veldkamp. Met de tien bekroonde jonge lhbti-activisten en rolmodellen wil de organisatie zich de komende decennia inzetten voor meer acceptatie van de lhtbi-gemeenschap.

Het COC reikte de prijzen dinsdagmiddag uit in de tuin van het Amsterdamse Krasnapolsky Hotel, de plek waar de organisatie op 7 december 1946 werd opgericht. De prijs is vernoemd naar het pseudoniem van Nico Engelschman, de oprichter van de belangenorganisatie.

 

ANP

 

 

Meer DenD