Coldeweijer twijfelt toch over hoger beroep in ‘kroketzaak’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Yvonne Coldeweijer twijfelt of ze niet toch in beroep moet gaan tegen de uitspraak in de zaak tegen Rachel Hazes. Dat laat de roddelvlogger zaterdagmiddag weten op Instagram. Aanleiding is een column van Jan Dijkgraaf waarin hij Coldeweijer aanmoedigt om de uitspraak vooral aan te vechten.

Dijkgraaf stelt dat Coldeweijer het hoger beroep waarschijnlijk “op bijna alle fronten” zal verliezen behalve op het punt dat ze Hazes geen “gecremeerde kroket” meer mag noemen. “Dat de voorzieningenrechter die eis van de gecremeerde kroket toewees, zal door iedere rechter in een hogerberoepzaak worden gezien als een gerechtelijke dwaling van de lagere rechter”, zo schrijft hij.

De journalist zegt dat naar eigen zeggen ook uit eigen belang. Zo wil hij bijvoorbeeld premier Mark Rutte “de pratende naaimachine” kunnen blijven noemen en WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes “de slippendrager van Shula”. “Ik wil het niet groter maken dan het is. Maar mijn vrijheid van meningsuiting en recht om satire te bedrijven als eenvoudige stukkiesschrijver in Eesterga ligt in jouw handen, Yvonne Coldeweijer.” Dijkgraaf is zelfs bereid om daarvoor een crowdfundingsactie op te starten zodat Coldeweijer de kosten van het hoger beroep kan betalen.

Coldeweijer stelde in haar podcast dat ze de zaak wilde laten rusten en herhaalde dat zaterdag op Instagram. “Toen had ik het ijzersterke ‘Briefje van Jan’ nog niet gelezen. Ik ben er nog niet uit”, zegt ze nu.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck