Column Lodewijk: groene bril

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Als je de krant openslaat wordt je niet altijd vrolijk van de berichten over onze natuur. Opwarming van de aarde, het verdwijnen van regenwoud, plastic soup in onze oceanen, het is nogal wat. Toch merk ik, kijkend door mijn groene bril, dat er langzaam ook positieve veranderingen zijn. Daar word ik blij van!

Onlangs mocht ik een workshop geven aan 40 bewoners van nieuwbouwwoningen die hadden gekozen voor een tuin met veel tegels en stenen. Misschien makkelijk te onderhouden, maar een slechte zaak voor de natuur, waterberging en biodiversiteit. Na een goed en inspirerend gesprek merk je dan tot je plezier dat iedereen ‘om’ gaat. De bewoners kiezen voor groen, voor een levende tuin en dat stemt me positief. De verkoop van kamerplanten neemt toe en het aantal mensen dat zelf groenten en kruiden verbouwt eveneens.

Ook gemeenten zien steeds vaker het belang van natuur. Kijkend door mijn groene bril zie ik een toekomst voor me waarbij groene professionals helpen steden te koelen, een bijdrage leveren aan de stedelijke voedselvoorziening en zorgen dat het in onze steden aangenaam, duurzaam en aantrekkelijk toeven wordt. Met deze gedachten wens ik u een vrolijk pasen!

Lodewijk Hoekstra, tuinexpert.

Tags

BLOEMENCOLUMNLODEWIJK HOEKSTRAPLANTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck