Column Maaike: Logeerpartij

Door: Ditjes en Datjes
28-07-2019

Logeerpartij

Ineens had ik, geheel tegen de verwachting in, een weekend alleen met de jongste dochter. Puck mocht spontaan bij een klasgenoot logeren, het meisje is nieuw in de klas. De moeder had flink uitgepakt: er werden buiten marshmallows geroosterd, en de tent werd achter het terras opgezet. Ik ken het gezin nauwelijks, ze zijn net verhuisd. Als ik Puck breng raken de moeder en ik gezellig aan de praat. Er gaat een fles wijn open. Charlie, die niet kan wachten om met mij richting de pizzeria te gaan, drentelt ongeduldig om ons heen. Irene, de moeder van Fien blijkt een oud-collega van mijn broer. Genoeg gespreksstof dus. ,,Mam, gaan we nu?” ,,Sorry”, zeg ik tegen Irene. ,,Ik heb Charlie beloofd dat we pizza gaan eten. Morgen gaan we naar het zwembad en ’s middags ook nog bowlen.” Charlie staat lachend naar ons te luisteren. ,,Ach hoe fijn meis, dat je je moeder voor je alleen hebt!” zegt Irene lief. Puck is in geen velden of wegen te bekennen, die is na binnenkomst meteen met Fien naar boven gegaan. ,,Dus je gaat samen zwemmen?” vraag Irene. Charlie knikt. ,,Wat vind je het allerleukste om met je moeder te doen?” Ik verwacht iets over een glijbaan, eten of knutselen. Het is schoolvakantie en dan ben ik op een gegeven moment wel door de leuke ideeën en uitstapjes heen. Ze draait wat met haar voet en zegt: ,,Samen Funniest Home Videos kijken. Omdat mama altijd lacht als iemand zich pijn doet.”

Dat vind ik leuk

Ik sta bij een concert en zie niks. Dat gebeurt wel vaker, want ik ben slechts 1.60 meter. Maar ja, dit is mijn favoriete band. Buurman Sjors loodst me voordat ik het doorheb, als een soort bodyguard, hij is bijna twee meter lang, naar de voorste rij. ,,Lekker genieten jij!”. Hij druipt snel af en negeert de boze blikken van toeschouwers die door hem even niks konden zien.

 

Meer DenD