Column Rick: bedek uw bodem

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

U kent het wel, tuinen met hier en daar wat planten en daaromheen ‘netjes’ aangeschoffelde grond. Zodra een onkruidje het waagt om in de schone, zwarte grond te ontkiemen, wordt het tuingereedschap al uit de schuur getrokken.

Mijn tip: houd uw grond permanent bedekt. Het beste kunt u dit doen door de hele oppervlakte van uw plantvak te bedekken met diverse planten zodat er geen kale grond meer te zien is. De voordelen hiervan zijn:
1. Onkruid heeft weinig tot geen kans om te ontkiemen. De grond is tenslotte al bedekt.
2. De grond in uw tuin droogt veel minder snel uit, u hoeft dus minder water te geven tijdens droge periodes.
3. Het bodemleven en de insecten, die onmisbaar zijn voor de gezondheid van uw planten, krijgen de nodige beschutting om te overleven.

Mocht u om welke reden dan ook uw tuin toch niet helemaal willen beplanten, of heeft u de tuin net aangeplant, dan kunt u ook gebruik maken van een mulchlaag. Dit is een laag van minimaal 5cm organisch materiaal (zoals bladaarde, plantenresten of maaisel) die bovenop de grond wordt aangebracht. Deze bodembedekking brengt ook de bovengenoemde voordelen met zich mee. Maar een tuin vol met prachtige planten blijft natuurlijk het allermooist…

Rick Jansen
Hovenier

Tags

Groene vingershovenierRick Jansen

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie