Column Rob Goossens: ‘Wat vervelend is dit voor Waylon’

Rob vindt iets van Waylon en Bibi
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Rob Goossens

BnnVara-presentator Sahil Amar Aïssa is tegenwoordig de beste maker van Nederland. Dat had u waarschijnlijk gemist. En eigenlijk zei hij het over zichzelf. Maar wat mij betreft doen we daar niet al te moeilijk over – als de jonge presentator daar gelukkig van wordt dan is hij bij dezen gewoon de beste. Gefeliciteerd, Sahil!

Natuurlijk zijn er nu mensen die zich afvragen: maar wie is deze kundige jongeman dan, en welke programma’s zijn er uit zijn kundige knuisten komen rollen? Ten eerste: wat ontzettend flauw, zo’n cynische ontvangst. Ten tweede: daar heeft u natuurlijk wel een punt. Het is ook best ironisch. De bekendheid die Sahil heeft, dankt hij namelijk aan de successen van anderen, in plaats van aan zijn eigen unieke maaktalent.

Zo had hij  een rolletje in kijkcijferhit DWDD en deed hij vorig jaar mee aan Wie is de mol?. Een programma dat inmiddels zoveel zogenaamde BN’ers heeft opgeleverd dat je je op een gegeven moment gaat afvragen wat die eigenlijk de hele dag doen. Chatilla van Grinsven bijvoorbeeld: ze deed een sport voordat ze BN’er werd, maar welke? En wat spookt ze nu verder uit?

‘Van BN’ers kom je net zo moeilijk af als van de betere geslachtsziekten’

Inmiddels weten we: als die vraag komt, is het al te laat. Van BN’ers kom je namelijk net zo moeilijk af als van de betere geslachtsziekten. Ja, als ze op latere leeftijd met een vlek op hun nier en een gat in
hun kraag neerstrijken in een uithoek van ons land, dan zijn we er eindelijk van verlost. Dan neemt een nieuwe Chatilla, Splinter of Sahil het plekje over in het rondreizend circus van BN’ers die gieren om andere BN’ers terwijl ze met een gekke pruik op moeten raden welke filmscène de ander op zijn klarinet speelt.

Ik zat wel te denken: wat vervelend voor Waylon dat Sahil nu officieel de beste is. Waylon is altijd
zo bezig met zichzelf dat dat nieuws me pittig lijkt. De afgelopen maanden zag ik de zanger voorbij komen in Better than ever op RTL4, dat hij met Martijn Krabbé maakt rondom veelal vergeten
oud-deelnemers van talentenjachten. Het heeft iets Beste zangers-achtigs maar dan zonder dat de deelnemers bij elke eerste noot meteen beginnen te huilen.

‘Ik hou ook echt van Waylon’

Ik hou er wel van. En ik hou ook echt van Waylon, die geweldige muziek maakt maar die het me soms toch ook wel heel erg moeilijk maakt om mijn lachen in te houden. Het begon er tijdens Better than ever al mee dat hij een opvallende zonnebril droeg terwijl alle opnames toch echt binnen plaatsvonden.

Op een gegeven moment zong een van de kandidaten het nummer Wat is dan liefde, over iemand die is vreemdgegaan en om vergeving smeekt bij zijn partner. „Vergeven hoort bij de liefde, dat is dan een compleet iets”, begon Waylon vervolgens ongevraagd te oreren, tot zichtbare verbijstering van Martijn Krabbé.

‘Kruipen, smeken en hopen op het beste’

Waylon, moet u weten, deed als notoire vreemdganger die uitspraak duidelijk uit eigenbelang. Jammer voor hem is het alleen niet aan de bedrieger maar aan de bedrogene om te bepalen of vergeven onderdeel van de liefde is. De vreemdganger zelf kan alleen dat doen wat de hoofdpersoon in het nummer ook doet: kruipen, smeken en hopen op het beste.

Wel ben ik een beetje bang dat dat advies niet aan Waylon besteed is. Dat hij echt denkt dat het nummer over vergeving gaat, en dat hij het na de opnames meteen naar zijn Bibi heeft doorgestuurd. „Dankzij mij is onze liefde compleet geworden. Niet meer huilen nu, hoor, en geen dank!”

Daarna startte hij de motor van zijn auto en ging hij weer op pad, de liefde thuis even extra compleet maken bij weer een nieuwe scharrel. Zijn ogen vormen kleine spleetjes. Zo kan hij, ondanks zijn zonnebril, toch nog net de achterlichten van de auto voor hem zien.

Tags

ROB GOOSSENSWAYLON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck