Columnist Ebru Umar na 14 jaar weg bij Metro

Door: DitjesDatjes
23-07-2019

AMSTERDAM – Dagblad Metro zet columnist Ebru Umar na veertien jaar aan de kant vanwege bezuinigingen. Dat stelt zij dinsdag op haar website. Haar laatste bijdrage aan de gratis krant werd vorig week geplaatst.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Umar had naar eigen zeggen niet van tevoren te horen gekregen dat zij moest stoppen. “Dat het de laatste zou worden, ervoer ik pas de dag erop. Iets met bezuinigingen. Iets met allemaal ontslagen. Iets met duur zijn.”

De columnist was een van de gezichten van het gratis dagblad, dat onlangs 20 jaar bestond. Umar kreeg op 5 november 2005 de plek waar eerst de bijdragen van columnist en cineast Theo van Gogh stonden. Van Gogh werd op 2 november 2004 vermoord door een moslimextremist.

Umar vindt de manier waarop haar de wacht is aangezegd “jammer. Veertien jaar schreef ik columns met de passie waarmee een ouder zijn kind opvoedt. Veertien jaar genoot ik van mijn columns. Veertien jaar kreeg ik feedback van liefde en haat. Veertien jaar kreeg ik rugdekking van Metro.” Er zijn huwelijken die minder lang meegaan, stelt ze.

Metro was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD