Complotdenker Alex Jones vraagt faillissement aan

Door: Ditjes en Datjes
02-12-2022

De Amerikaanse complotdenker Alex Jones heeft faillissement aangevraagd. Hij en zijn bedrijf Infowars moeten zo’n 1,5 miljard dollar aan schadevergoedingen betalen vanwege het delen van complottheorieën.

Jones verklaarde jarenlang dat een schietpartij op een basisschool in de plaats Sandy Hook in scène was gezet, onder meer op zijn populaire platform Infowars. Bij het bloedbad in 2012 kwamen twintig kinderen en zes leraren om het leven. Jones erkent inmiddels dat de schietpartij heeft plaatsgevonden.

Volgens de documenten die vrijdag werden ingediend bij een rechtbank in Houston, heeft Jones 1 tot 10 miljoen dollar aan bezittingen en tussen de 1 en 10 miljard dollar aan schulden. Free Speech Systems, het moederbedrijf van Infowars, vroeg in juli al faillissement aan.

Ondanks de financiële problemen blijft Jones online erg actief. Donderdag was Kanye ‘Ye’ West nog te gast op het platform Infowars. De Amerikaanse rapper veroorzaakte er ophef door zich positief uit te laten over Adolf Hitler.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD