Componist John Williams (90) oudste genomineerde voor Oscar ooit

Door: Ditjes en Datjes
24-01-2023

Componist John Williams heeft een nieuw record gevestigd. De 90-jarige musicus ontving dinsdag zijn 53e nominatie ooit voor zijn muziek voor de film The Fabelmans. Hij is daarmee de oudste genomineerde in de geschiedenis van de Oscars.

Eerder stond dit record op naam van kostuumdesigner Ann Roth (Ma Rainey’s Black Bottom), scenarist James Ivory (Call me by your name) en regisseur Agn├Ęs Varda (Visages Villages). Zij waren allemaal 89 jaar toen zij werden genomineerd.

Als Williams het beeldje wint op 12 maart, zal hij ook de titel in de wacht slepen van oudste Oscarwinnaar ooit. Williams zal tegen die tijd 91 jaar zijn. Dit record staat nu nog op naam van James Ivory, die zijn nominatie voor Call me by your name in 2018 verzilverde.

De Amerikaanse musicus heeft meer records in handen. Zo is hij de enige persoon die ooit in zeven verschillende decennia een Oscarnominatie ontving. En na Walt Disney, die 59 keer werd genomineerd, is hij ook de meest genomineerde persoon ooit.

De componist werkt al een halve eeuw samen met regisseur Steven Spielberg. Williams won het beeldje al vijf keer: voor Fiddler on the Roof (1971), Jaws (1975), Star Wars (1977), E.T. (1982) en Schindler’s List (1993).

 

BuzzE

 

 

Meer DenD