Concertgebouw moet Mahler-festival schrappen

Door: DitjesDatjes
23-03-2020

Het Concertgebouw in Amsterdam moet het prestigieuze Mahler-festival schrappen dat voor half mei gepland stond. Tussen 8 en 17 mei zouden alle symfonieën van de Oostenrijkse componist worden uitgevoerd door toporkesten die Mahler ooit zelf gedirigeerd heeft.

Onder anderen The New York Philharmonic, het Berliner Philharmoniker en het Wiener Philharmoniker zouden Amsterdam aandoen voor het festival. Alle kaarten waren al uitverkocht; op het Museumplein zou een groot scherm komen te staan waarop live-registraties zouden worden geprojecteerd.

Dit kan echter niet doorgaan door de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Een woordvoerder van het Concertgebouworkest heeft maandag berichtgeving van NRC bevestigd.

Tot 1 juni zijn alle bijeenkomsten met meer dan drie personen in Nederland verboden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Directeur Simon Reinink van het Concertgebouw noemt het afgelasten van het festival op de website van het NRC “onvoorzien heftig. Er is sinds 2013 aan dit festival gewerkt. Dit is niet te bevatten, de verslagenheid is groot”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD