Confirmatie prins Christian afgesloten met nieuwe foto’s

Door: DitjesDatjes
15-05-2021

De confirmatie van de 15-jarige Deense prins Christian is zaterdagmiddag afgesloten met een set nieuwe officiële foto’s van de prins. Die deelde het Deense koningshuis op Instagram. Vanwege de coronacrisis was het gezelschap select. Zijn ouders kroonprins Frederik en Mary, Christians zusjes Isabella en Josephine en zijn broertje Vincent waren aanwezig. Die staan ook op de foto’s.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook koning Margrethe, Christians oma, was aanwezig, maar die is niet op de foto’s te zien. Prinses Marie en prins Joachim, de tante en oom van Christian, en hun kinderen kunnen vanwege de maatregelen niet bij de plechtigheid zijn.

Ook enkele van Christians tantes, ooms en neven, die in Londen en Australië wonen, moeten thuisblijven. Zijn peetouders, kroonprins Pavlos van Griekenland, kroonprinses Victoria van Zweden en het Noorse kroonprinselijke paar Haakon en Mette-Marit konden ook niet naar Denemarken komen voor de confirmatie.

De kerk bij Fredensborg Paleis was ter gelegenheid van de confirmatie versierd met bloemen. De versiering was geïnspireerd op de Deense bossen. Bloeiende seringen, lange takken van lindebomen en hortensia’s in manden en beuken versierden het altaar.

De plechtigheid werd geleid door bisschop Henrik Wigh-Poulsen en vond plaats in de kapel bij Fredensborg Paleis, de plek waar ook Christians vader kroonprins Frederik en koningin Margrethe werden geconfirmeerd. Prins Christian is het oudste kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD