Conflict bij Oranjes: Mabel opent aanval op Máxima

Conflict bij Oranjes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een familieconflict bij de Oranjes lijkt de oorzaak van de kritiek rond de biografie van Máxima. En Mabel speelt hier misschien wel een grotere rol in dan we denken…

Daniela Hooghiemstra, de biografe van Willem-Alexander, deed vorige week een frontale aanval op Marcia Luyten. Daniela stelde namelijk dat Marcia in haar boek Máxima Zorreguieta Moederland een té rooskleurig beeld schetst van Máxima.

Anonieme bron

In diezelfde periode brachten ook twee Argentijnse journalisten een biografie over Máxima uit. Dat boek bracht wél opmerkelijke dingen aan het licht, die Marcia niet in haar boek had opgenomen.

Het blijkt dat ze deze zaken via anonieme bronnen hadden. En volgens weekblad Story was Marcia zó nijdig op Daniela na alle kritiek op haar boek, dat ze heeft toegegeven dat Daniela één van die anonieme bronnen was.

Maar het weekblad stelt ook dat Daniela sinds haar jeugdjaren goed bevriend is met prinses Mabel. En dát werpt een bijzonder licht op de kritiek die ze heeft op Máxima…

Frustratie

In hofkringen is het geen geheim dat de relatie tussen Mabel en Máxima niet optimaal is. Eén van de goede redenen daarvan is de extreem goede relatie die Mabel heeft met prinses Beatrix.

De band van Máxima met Beatrix is een stuk minder hecht, wat al meerdere malen tot een zekere afstand tussen haar en Mabel zou hebben geleid. Volgens Máxima wordt zij wél kritisch benaderd door haar schoonmoeder.

Op de achtergrond

Dat Mabel en Daniela zo goed bevriend zijn, maakt duidelijk dat Daniela zo fel is op een boek waarin Máxima wordt opgehemeld.

Het is dus zeker geen gekke gedachte dat Mabel op de achtergrond aan de touwtjes trekt. In haar positie zou het namelijk ongepast zijn om zulke kritiek te uiten.

Tags

KONINGIN MAXIMAMABEL VAN ORANJEMAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck