Confronterende televisie-therapie voor Sophie

Sophie Hilbrand
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

HILVERSUM – Het BNN-programma Sophie in de mentale kreukels was erg confronterend voor Sophie Hilbrand. Het programma werkte ook therapeutisch, vertelt ze in Metro.

“Ik realiseerde me dat ik niet zo veel met mijn eigen burn-out, nu 4,5 jaar geleden, heb gedaan. Dat ik misschien niet zo gek veel heb veranderd. Het was heel persoonlijk. Ik zat de hele tijd op de pijnpunten en dat kostte enorm veel energie. Ik schoot ook vaak vol. Wat een ellende”, vertelt Sophie in Metro.

Kreukels

Het maken van Sophie in de kreukels werkte enorm therapeutisch, zegt ze. ”Door dit programma ben ik gaan beseffen dat ik mezelf en de klachten helemaal niet zo serieus neem. Het is altijd hup en weer door. Terugkijkend op mijn eigen burn-out maakte ik mezelf lange tijd wijs dat het te verklaren viel. Want het was ook zo’n drukke tijd geweest. Daardoor was ik niet bezig met hoe ik dingen aanpak. Terwijl dat wel nodig is als je, zoals ik, de hele tijd over dat randje dreigt te gaan.”

“Door zelfonderzoek heb ik nu meer grip. Over het algemeen gaat het goed, al zijn er periodes dat het wat veel is en ik niet op tijd handel. Dat is en blijft voor mij een hardnekkig patroon waar ik door het maken van deze serie weer mee geconfronteerd ben.”

 

BuzzE

 

 

Tags

SOPHIE HILBRAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck