Constantijn: start-ups worden nog steeds onderschat

Door: DitjesDatjes
24-03-2021

Grote ondernemingen en overheden denken nog altijd te makkelijk over start-ups, maar dat is onterecht. Dat zei prins Constantijn woensdag tijdens de presentatie van start-ups die aan een groeiprogramma van ABN AMRO mee mogen doen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens de prins, die sprak als ambassadeur van start-uporganisatie Techleap, verandert de techsector de wereld en staan kleine bedrijfjes daarbij vaak aan de basis. Hij wees in zijn toespraak naar het succesverhaal van betalingsbedrijf Adyen. Dat werd in 2006 opgericht en ging in 2018 naar de beurs waar het bedrijf inmiddels miljarden waard is. “Groter dan alle Nederlandse banken samen”, aldus Constantijn.

Silicon Valley in de Verenigde Staten is volgens de jongste zoon van prinses Beatrix nog altijd een voorbeeld voor start-ups in Nederland. “Nergens heb je meer succesvolle bedrijven, start-ups, talent en geld beschikbaar zo dicht bij elkaar”, zei Constantijn, die in Nederland nu wel een dergelijke situatie ziet ontstaan. “Succesvolle ondernemers steken nu geld in nieuwe bedrijven, maar het blijft ook belangrijk om over de grenzen heen te blijven kijken.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD