Contract Yvon Jaspers in gevaar

Door: Tanja Brouwer
15-01-2019

Yvon Jaspers is volgens Albert Verlinde vlak voor de kerst bijna ontslagen door KRO-NCRV. Dat vertelt de ‘roddelkoning’ in 6Inside. De reden zou het ‘schnabbelen’ van de presentatrice zijn. Door alle negatieve media-aandacht rondom haar nevenwerkzaamheden werd het voor haar lastiger om bij te beunen. Daarom wilde ze meer geld van de omroep.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onze Boerderij

De presentatrice is boegbeeld bij For Farmers, de grootste veevoederfabrikant van Europa. Toen dat bekend werd, kwam er veel kritiek op Yvon. Hoe kon ze haar nevenwerkzaamheden combineren met haar werk als presentatrice van het programma Onze Boerderij? Welke belangen waren er?

Inmiddels is bekend dat Yvon haar nevenwerkzaamheden niet meer mag uitvoeren. Daardoor loopt ze natuurlijk inkomsten mis, en die wil ze volgens Albert gecompenseerd krijgen van de omroep.

Onderhandelingen

De contractonderhandelingen zijn nog volop gaande. Dat bevestigt een woordvoerder van de KRO-NCRV. ,,Wij zijn met Yvon in gesprek over haar contract en de programma’s die ze gaat maken bij KRO-NCRV. Verder gaan we nooit via de media in op de inhoud van gesprekken met presentatoren. Wij zullen binnenkort met Yvon het glas kunnen heffen op mooie nieuwe programma’s bij KRO-NCRV.”

Het ziet er dus gelukkig positief uit voor Yvon, want haar baan lijkt ze niet kwijt te raken. Volgens Albert was daar eerst wel sprake van: ,,vlak voor de kerst is het bijna geknald. Het gerucht ging zelfs binnen Hilversum dat Yvon ontslagen zou zijn en ze bij Blue Circle, de producent van Boer Zoekt Vrouw, een contract zou hebben gekregen. Dat is nu, heb ik begrepen, allemaal achter de rug.”

Meer DenD