Côte-deskundige Tonny Eyk: Op de automatische piloot in Zuid-Frankrijk

Column Tonny Eyk over Frankrijk|||||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Frans Halsema en Jenny Arean zongen ooit het onvergetelijk lied van Annie MG Schmidt en Harry Bannink ‘Vluchten kan niet meer’. Daar houden wij ons aan maar aan vast in deze tijden, behalve dan op de zondagen aan de strakblauwe Côte d’Azur. 

Wij zetten op de zevende dag van de week in Zuid-Frankrijk vanuit onze basis in Juan-les-Pins de auto op de automatische piloot en we zien wel waar wij omstreeks 11.50 uur stoppen. Want 10 minuten later, omstreeks het middaguur, bezetten vakantievierders de terrasjes van de leukste restaurantjes en die mogen ze ons niet afsnoepen…

Kachel bijvoorbeeld eens richting Nice. Achter deze stad ligt het wijndorp dorp Bellet met in de omgeving mooie wijnvelden met prima restaurantjes waar het zondagmiddagfeest al vroeg begint.

Tipje voor Colomars, een gemeente 15 kilometer boven Nice met inderdaad voldoende bezienswaardigheden. Maar daar komen we niet voor. Restaurant l’Escapade 2 aan de Rue François Plesent is ons doel. Het is er zeer betaalbaar, ideaal voor de zondagmiddag en met een sympathieke keuken. Tussen de 13 en 32 euro lunch je met natuurlijk de wijn van de omgeving.

Draai je het stuur de andere richting uit, bijvoorbeeld naar het plaatsje Gassin, de buurman Saint-Tropez, vind je wat meer rust.

Vooral met een lunch in de grote tuin van restaurant La Verdoyante met zicht op het achterland. Het is een financieel goed alternatief en een culinair bezoekje verdient aanbeveling (866 Chemin de Vicinal de Coste Brigade). Hier glorieert de Cuisine Provençale. Er zijn buiten de kaart ook drie menu’s te bestellen: Menu Terroir (35 euro), Menu Sarment (59 euro) en Menu Dégustation (5 gangen voor 69 euro). Uitstekende keuken.

Een ander alternatief: hotel-restaurant Bello Visto! De trots van Gassin, hoog gelegen, met een prachtig terras en een schitterende kijk op Saint-Tropez. Ik heb er als musicus destijds regelmatig gelogeerd en gespeeld. Ik herinner mij zelfs nog een Nederlandse manager. Voor de lunch is de menukaart een feest om te lezen, zie bijvoorbeeld ‘Couleurs et Saveurs de Provence’, een lunchmenu komt op 43,00 euro. 

Vluchten naar de Côte d’Azur kan altijd!

Tags

CULINAIRFRANKRIJKICI TEUNTONNY EYK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck