Courteney Cox toch blij met troost-Emmynominatie

Door: DitjesDatjes
22-07-2021

Courteney Cox gaat als één van de producenten van de Friends-reünie op voor een Emmy, maar dat is slechts een kleine pleister op een grote wond. “Dit was niet de Emmy waar ik altijd op hoopte, om eerlijk te zijn”, vertelt de actrice aan Entertainment Weekly.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Cox is de enige Friends-acteur die nooit werd genomineerd voor een Emmy voor haar werk in de serie. David Schwimmer en Matthew Perry kwamen ieder één keer in aanmerking voor de belangrijke televisieprijs, de andere acteurs – Matt LeBlanc, Jennifer Aniston en Lisa Kudrow – zelfs meerdere malen. Kudrow en Aniston wonnen het beeldje allebei één keer.

In juni vertelde Cox in de radioshow van Howard Stern dat het voor haar destijds best wrang was dat zij nooit genomineerd werd voor een Emmy. “Ik was blij voor alle anderen, maar toen ik op een gegeven moment de enige was zonder, was dat toch pijnlijk.”

Special Friends: The Reünion gaat in september op voor vier Creative Arts Emmy’s; die voor beste special, beste regie van een special, beste belichting en beste record. Ondanks dat dit kleinere categorieën zijn die niet worden uitgereikt tijdens de Emmy-ceremonie op 19 september, is Cox toch trots op die waardering. “Ik ben erg blij dat de reünie die erkenning krijgt, want het was fantastisch”, aldus de actrice, die alle eer geeft aan regisseur Ben Winston. “De nominatie is voor hem en zijn crew, want zij hebben een geweldige prestatie geleverd.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD