Crypto-criminelen maken opnieuw misbruik van naam John de Mol

John de Mol
Door: Tanja Brouwer
04-11-2019

De naam van John de Mol is meerdere malen gebruikt in nepadvertenties van criminelen die bitcoinproducten aanprijzen. De Mol heeft Facebook aangeklaagd, aangezien daar de advertenties verschenen. Helaas blijken de criminelen ook andere kanalen te gebruiken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Maas in de wet

Op een website die sprekend op nu.nl lijkt, staat een artikel met de kop: ‘SPECIALE BERICHTGEVING: De meest recente investering van John de Mol verbaast experts en maakt grote banken doodsbang.’ In het artikel staat geschreven dat John een maas in de wet heeft gevonden. Vervolgens komt er iemand aan het woord die beweert duizenden euro’s te hebben verdient met het investeren in de cryptomunt. Inmiddels zijn de webpagina’s offline gehaald.

John de Mol is niet de enige naam die de afgelopen maanden is gebruikt in de nepadvertenties. Alexander Klöpping, Eva Jinek, Herman den Blijker, Humberto Tan, Marco Borsato en nog een aantal andere bekende Nederlanders werden ook genoemd. John de Mol is echter de eerste die naar de rechter is gestapt. De Talpa-oprichter probeerde eerst zelf met Facebook in gesprek te gaan en te zoeken naar een oplossing, maar toen dat niet lukte wilde De Mol dat een rechter een uitspraak deed. De andere bekende Nederlanders wiens naam zijn gebruikt in de advertenties steunen John. Jort Kelder zat afgelopen week zelfs bij de rechtszaak.

 

Meer DenD