Cultuursector wil ‘algemeen pardon’ voor theaters met protocol

Door: DitjesDatjes
28-09-2020

De cultuursector wil dat de overheid alle theaters en concertpodia die een goed coronaprotocol hebben en zich aan de regels houden een vrijstelling geven voor de nieuwe richtlijnen. Tijdens de persconferentie stelde het kabinet dat “zalen van cultureel belang” meer dan dertig mensen mogen blijven ontvangen, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De sector werkt al maanden heel hard om bezoekers een veilig avondje uit te bezorgen”, stelt een woordvoerder van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) in een reactie. “Het wordt een enorme bureaucratische rompslomp als al die tweehonderd podia zich nu met hun plannen bij de Veiligheidsregio’s moeten gaan melden. Een sectorbrede vrijstelling zou voor alle partijen veel handiger zijn.”

De VSCD is overigens wel erg blij dat de overheid de cultuursector deze uitzonderingspositie geeft. “Alle theaters en artiesten zetten alle zeilen bij om het te redden. Een nieuwe beperking van het aantal bezoekers, of zelfs een nieuwe sluiting, zou voor de meeste podia funest zijn.”

Ook de VVEM, de koepel waar ZiggoDome, AFAS Live, GelreDome, Arena, Rai en Ahoy Rotterdam onder vallen, is blij met de aanpak die premier Mark Rutte maandagavond aankondigde.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD