Cyriel Guds kan film over loverboys maken, zaterdag open auditie

Door: DitjesDatjes
23-11-2022

Acteur Cyriel Guds, bekend van het toneelstuk Intouchables en de speelfilm Suriname, gaat zijn debuut als regisseur maken. Het project heet Loverboy Amsterdam en is een vervolg op de YouTube-serie die hij in 2021 lanceerde en die door bijna een miljoen mensen werd gezien. Een crowdfunding op de website Voordekunst.nl heeft het benodigde bedrag van 20.000 euro bijeengebracht, maakte Guds woensdag bekend.

Dit was het minimale bedrag dat de acteur en regisseur nodig had om de film te realiseren. De open audities voor de film vinden zaterdag plaats, meldt hij. “Ik wil iedereen de kans geven om auditie te doen, ongeacht of mensen ervaring hebben. Man, vrouw, transgender, non-binair, jong, oud – iedereen is welkom!” De maker heeft naar eigen zeggen al meer dan 150 aanmeldingen gehad.

Loverboy Amsterdam gaat over een alleenstaande vader die door zijn schuldeisers gedwongen wordt om een meedogenloze loverboy te worden. Guds wil het bekende ‘loverboy-thema’ belichten vanuit het perspectief van de dader. “Ik wil absoluut geen sympathie voor loverboys creëren, maar de realiteit is dat daders vaak ook slachtoffer zijn”, aldus de acteur en regisseur. “Je hoort te weinig in het nieuws over loverboys, maar de harde realiteit is dat ze nog altijd actief zijn – meer dan ooit, want social media maakt het ze nog makkelijker om slachtoffers te maken.”

Guds heeft ook al plannen om de speelfilm, als deze af is, aan middelbare scholieren te vertonen en na afloop met ze in gesprek te gaan. De makers hebben bij de voorbereidingen voor het project gesproken met de politie en de jeugdbescherming. Ook Peter R. de Vries heeft, voordat hij in juli 2021 werd vermoord, geholpen met het ontwikkelen van het project. Loverboy Amsterdam wordt gemaakt door een jonge crew, omdat Guds met de film nieuwe talenten de kans wil bieden zich te profileren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD