D66 stuurt aan op later tijdstip voor avondklok

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DEN HAAG (ANP) – Coalitiepartij D66 ziet een avondklok vanaf 20.30 uur niet zitten. Fractieleider Rob Jetten zei donderdag tijdens een Kamerdebat dat hij nog niet overtuigd is van de noodzaak van deze maatregel. Hij vraagt het kabinet of er gedacht is om de avondklok vanaf 22.00 uur te laten ingaan. Een ingangstijdstip van 20.30 uur kan “sowieso” niet op steun van zijn fractie rekenen, voorspelt Jetten.

Het kabinet wil een avondklok van 20.30 tot 04.30 uur, maar is nog op zoek naar voldoende steun in de Kamer. D66 was tot vorige week nog tegen, maar lijkt nu dus te draaien.

PVV-leider Geert Wilders, wiens motie tegen een avondklok in november nog op steun van D66 kon rekenen, wilde weten wat er de afgelopen week is veranderd. Jetten wijst naar het nieuwste advies van het Outbreak Management Team (OMT) en zegt dat hij nu “ongeruster” is vanwege de nieuwe Britse coronavariant, die besmettelijker is. Hij wil de waarschuwingen hierover van deskundigen “serieus meewegen”.

Jetten wil van het kabinet vooral weten wat de impact is van de voorgestelde avondklok op het sociale welzijn van mensen en hoe die te handhaven is door de politie.

Ook GroenLinks en de SP lijken te kunnen leven met een avondklok, als die later dan 20.30 uur ingaat.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck