D66 wil schilderij terug in ‘nipplegate’ Almelo

Door: DitjesDatjes
25-09-2018

ALMELO – De Tweede Kamerfractie van D66 bemoeit zich met ‘nipplegate’ in Almelo. Uit de rechtbank van de Twentse stad werd een schilderij met een ontblote vrouwenborst verwijderd omdat het aanstoot zou geven.

Het schilderij van een vrouw die wordt verleid door de duivel maar tegelijkertijd wordt beschermd door het recht hing al meer dan 26 jaar in de ontvangsthal van de rechtbank. Er zou één klacht over het werk binnengekomen zijn.

Parlementariër Vera Bergkamp vindt het plotseling weghalen van het doek bizar, blijkt uit vragen die zij heeft gesteld aan de ministers van Onderwijs, Binnenlandse Zaken en Rechtsbescherming.

Fatsoenapostelen

“Bent u van mening dat het weghalen van een dergelijk schilderij, waarmee de suggestie wordt gewekt dat een ontblote borst niet in een rechtszaal zichtbaar zou mogen zijn, aantasting van de essentie van kunst is?” schrijft Bergkamp.

Volgens De Telegraaf vindt ook parlementariër Theo Hiddema van het Forum voor Democratie het belachelijk dat het doek is weggehaald. Hij zou er bij justitieminister Ferd Grapperhaus op aandringen het “prachtige en vrijmoedige portret” weer terug te hangen. “Het optreden van de rechtbank komt kennelijk voort uit verregaand puritanisme en getuigt van redeloze huiver voor afkeuring uit de kring van snel gekwetste fatsoensapostelen”, aldus Hiddema.

 

BuzzE

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen