Doorbraak in formatie: Kaag alsnog overstag

Doorbraak in formatie|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na een maandenlange blokkade gaat D66 vandaag alsnog overstag. Sigrid Kaag wil toch gaan onderhandelen over een doorstart van het huidige kabinet met VVD, CDA en ChristenUnie.

Kaag zei vandaag dat ze de inhoudelijke onderhandelingen voor een nieuw kabinet verkiest boven nieuwe verkiezingen, omdat de samenleving daar recht op heeft. ,,Niemand is gebaat bij nieuwe verkiezingen”, zei ze.

D66 is dus bereid de coalitie van de afgelopen vier jaar voort te zetten maar niet het beleid, maakte Kaag wel duidelijk. Het moet ‘progressiever, genereuzer, opener en menselijker’.

Met name op het gebied van klimaat en investeringen in het onderwijs wil de partij meer van haar wensen verwezenlijkt zien. ,,We doen het goed of we doen het niet.”

Sinds het begin van de middag zijn de drie partijen weer bij elkaar bij informateur Johan Remkes. VVD en CDA hebben steeds aangegeven graag met de ChristenUnie verder te willen. D66 zag dat maandenlang anders, maar liet zondag weten bereid te zijn die blokkade op te heffen.

ANP

Tags

D66SIGRID KAAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck