Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Dáárom wrijft Linda de Mol in MeToo-vlek!”

Matthieu weet iets over Linda de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Door alle MeToo-affaires ging het de afgelopen weken niet meer over The Voice. Marco & Ali B en Jeroen Rietbergen leken ‘oud nieuws’. Het is uitgerekend Linda de Mol die opnieuw in deze MeToo-vlek gaat wrijven!

Ajax-bobo Marc Overmars, PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk, politie-vakbondsman Gerrit van de Kamp en Volt-Kamerlid Nilüfer Gündogan hebben één ding gemeen: ze worden allen beschuldigd van ongewenst gedrag. Pijnlijk voor hen, maar goed nieuws voor Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen die sinds de BOOS-reportage voor de spotlights in het verdomhoekje zitten.

Themanummer

Goed nieuws, want eindelijk ging het even over andere BN’ers. Totdat de hoofdredacteur van LINDA. aankondigde dat de volgende editie van het magazine gaat over grensoverschrijdend gedrag. ,,Het liefst maak ik zo’n themanummer samen met Linda, wanneer zij weer de powervrouw is die ze altijd is geweest.” Waarom wil Linda opnieuw wrijven in deze vlek? De MeToo-affaire heeft de familie De Mol immers alleen maar negatieve publiciteit opgeleverd.

Gifpijlen

Al eerder beging Linda een aantal PR-blunders. Zo richtte ze haar gifpijlen niet op de roofdieren die vrouwen lastigvallen – onder wie haar eigen partner – maar op de ,,echt afschuwelijke manier” waarop de media erover berichtten. Opiniemakers als Beau van Erven Dorens, Rob Goossens, Youp van ’t Hek en Angela de Jong kregen een flinke veeg uit de pan. Linda noemde hen sensatiezoekers die liegen en de zaken verdraaien. Maar wie verdraaide nu precies wat?

Persoonlijk

Linda riep slachtoffers op om contact met haar te leggen via haar maandblad. ,,Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had. Maar ik wist het niet.” Later bleek dat ze het wel degelijk wist omdat twee vrouwen een boekje hadden opengedaan over Ali B, jurylid en Voice-collega van Jeroen Rietbergen. Gefluisterd wordt dat één van deze slachtoffers een redactiemedewerkster is van LINDA.

Innige band

De redactie kreeg de zaak niet rond en dus werd er gezwegen. Ook tegen broer John de Mol, met wie Linda een innige familieband heeft. Dus hoezo, ‘als ik het geweten had, had ik er iets tegen gedaan’? Daarna kondigde Linda een mediastop aan. Ze wil alleen nog communiceren via haar eigen platform, omdat ze de andere media niet meer vertrouwt. Maar kunnen ‘we’, als lezers, de LINDA. dan wel vertrouwen? Brengt dat magazine als enige de absolute waarheid? 

Lekker flirten

Vier jaar eerder besteedde het magazine ook aandacht aan MeToo, destijds nog onder de opmerkelijke kop: ‘Lekker blijven flirten’. Linda liet in die uitgave opgetogen weten: ,,Ik hoop toch heel erg dat die hele MeToo-affaire ertoe geleid heeft dat mannen zich wel twee keer bedenken voordat ze die gulpen openritsen, omdat ze nu weten dat je alles kwijt kunt raken. Je komt er niet meer mee weg.” Haar Jeroen wist er daarna nog vier jaar mee weg te komen, maar dit terzijde.

Slaapkamer

Nederland is inmiddels vele MeToo-affaires verder. Linda heeft Jeroen uit de slaapkamer geschopt en uit haar leven gebannen. Maar kennelijk wil ze via haar magazine LINDA. heel Nederland er nogmaals van doordringen dat ze echt nóóit iets heeft geweten van Jeroens praktijken. Ze wil koste wat kost haar geschonden reputatie (en die van haar familie) opvijzelen, ook als ze daarvoor in die MeToo-vlek moet blijven wrijven. Maar of dat ook verstandig is..?

[poll id=”58″]

Tags

#METOOALI BBEAU VAN ERVEN DORENSGERRIT VAN DE KAMPJEROEN RIETBERGENJOHN DE MOLLINDALINDA DE MOLMARC OVERMARSMARCO BORSATOROB GOOSSENSTHE VOICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck